Microblading

Maistyle Signature Brow Service

Microblading is een tatoeagetechniek waarbij je met een hele dunne naald in een manuele pen op de huid werkt.

Hierdoor creëer je als het ware 3D-haartjes om de wenkbrauw voller te maken. Het resultaat van een microblading behandeling is een natuurlijke, maar geperfectioneerde wenkbrauw. Voor een sterke blik en volle wenkbrauwen, passend bij jouw gezicht. 

Microblading is voor iedereen. De behandeling heeft – afhankelijk van wens en leeftijd – een versterkend, verjongend of liftend effect.

Ben je op zoek naar een nog uitgebreidere behandeling? Bekijk dan eens de Combination Brows.

Prijs: op aanvraag
Duur: circa 2 uur

Incl. één gratis touch-up 6 tot 8 weken na de behandelin

Touch-up Microblading

Extra nabehandeling
(max. 3 maanden na uw laatste behandeling)
Touch-up binnen 15 maanden
Touch-up binnen 24 maanden

Is uw touch-up meer dan 24 maanden geleden? Dan is het nodig om een nieuwe microblading behandeling te starten.

*Genoemde prijzen gelden niet voor elders geplaatste SPMU.

Het resultaat van een microblading behandeling bij MaiStyle:
Before

Het voortraject waarin we de vorm, kleur en intensiteit bepalen, neemt de meeste tijd in beslag. Niet voor niets is juist dit gedeelte het meest belangrijk onderdeel bij microblading. De opzet is de basis van waaruit ik teken. Ik ga niet aan de slag, voordat de klant een beeld heeft bij het beoogde resultaat. Microblading is voor iedereen, van jong tot oud. Ook wanneer je huid niet meer zo strak is of wanneer je weinig wenkbrauw haar hebt. Juist wanneer je iets ouder bent, werkt een goed gevormde en vollere wenkbrauw door middel van microblading als het ware als een facelift. 
Omdat uw 2 gezichtshelften niet gelijk zijn, zijn uw wenkbrauwen dat ook niet. Perfectie is ons doel, maar wij kunnen geen symmetrische wenkbrauwen realiseren omdat symmetrische wenkbrauwen niet bestaan. Wel streven wij er altijd naar om het verschil zo klein mogelijk te laten zijn.

F.A.Q. Microblading

 • Kan iedereen een PMU behandeling ondergaan?
  Nee, de behandelingen worden niet uitgevoerd bij: * zwangerschap of borstvoeding * chronische huidaandoeningen rondom de ogen, zoals eczeem, psoriasis * hemofilie (stollingsproblemen) * pathologische wondgenezing (slechte wondgenezing) * immuunstoornissen (infectie- en ontstekingsgevaar) * suikerziekte/ diabetes (slechte wondgenezing, bloedingen) * hart- en vaatafwijkingen. * onder doktersbehandeling (indien u bij een dermatoloog/arts onder behandeling bent, raadpleeg deze dan alvorens u besluit SPMU te laten aanbrengen)
 • Hoe lang duurt de eerste microblading sessie/afspraak?
  De eerste microblading behandeling duurt max. 2,5 uur, waarbij het grootste gedeelte van de afspraak bestaat uit het (voor)verdoven van de wenkbrauwen, het kiezen van de kleur, het voortekenen (met potlood) van de juiste vorm/shape dat past bij uw gezichtsvorm en botstructuur.
 • Hoe lang duurt de tweede sessie/afspraak (gratis touch up binnen 6 a 8 weken)?
  De tweede microblading behandeling duurt ongeveer tussen 1,5  en 2 uur. (boek tijdig deze 2e sessie in, na 8 weken vervalt namelijk uw gratis touch up).
 • Doet microblading pijn?

  De pijngrens varieert van persoon tot persoon. U wordt vooraf de de treatment verdoofd. Indien gewenst mag 2x paracetamol een half uur voor de afspraak worden ingenomen.

  Tijdens de menstruatie kan de microblading behandeling wat gevoeliger zijn.

 • Zijn mijn werkbrauwen direct na de microblading behandeling perfect?
  Direct na de behandeling zijn de wenkbrauwen scherp zichtbaar. Aangezien het pigment oxideert zijn de wenkbrauwen de eerste 3-5 dagen donkerder (dit geldt zeker voor klanten met een lichte huid en/ of een lichte kleur haar). Roodheid is minimaal en zal al na een paar uurtjes of een dag verdwenen zijn. In enkele gevallen kan wat zwelling optreden. Enige zwelling is normaal bij alle microblading behandelingen. Bij huidtypes I-II (dames met rood haar en lichte blondines) zal de huid roder en meer gezwollen zijn. U kunt direct na de behandeling weer aan het werk.  De kleur wordt iets lichter gedurende de volgende 6 weken. Nazorg instructies: * persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van SPMU absoluut noodzakelijk * uw wenkbrauwen mogen voor 1 week niet nat worden. Ook geen brow make up, crèmes, lotions etc worden aangebracht. Brow make up mag wel gebruikt worden na de 2e week van de genezingsfase * stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht. Bescherm uw wenkbrauwen door een hoed, cape en of zonnebril te dragen * u mag niet krabben, peuteren of pulken aan de pigmentatie. * raak de SPMU zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen. * de eerste week na de behandeling geen sauna, zwembad, zeewater of zonnebank. Aangeraden is 3 dagen na de behandeling niet te intensief te sporten. * onderga geen huidverzorgende treatment gedurende 10 dagen na de behandeling Droge huid, jeuk en gevoeligheid is normaal en hoort bij de wondgenezing na de behandeling. Dit verdwijnt allemaal in de loop van de dagen.
 • Hoe lang duurt het voordat het genezen is?

  De genezing van de huid verschilt per persoon. De geschatte genezingstijd van een microblading behandeling bedraagt 14 dagen (bovenste huidlaag), mits u de nazorg instructies opvolgt. In totaal heeft de huid maximaal 45 dagen nodig om compleet te herstellen.

  Ongelijkheden(kleur) tijdens genezingsfase is normaal. Geen zorg, dit wordt in de 2e sessie gecorrigeerd en perfectioneert.

 • Hoe zien mijn wenkbrauwen eruit als het genezen is?
  Er zijn helaas geen garanties met cosmetische tatoeëring. Het is daarom belangrijk dat u een goede, betrouwbare salon vindt. Resultaten variëren per persoon, huidtype, uw lifestyle en de mate van aftercare. Zodra het korstje verdwenen is, zal de kleur met 30 tot 50%  vervagen. Bij vette huidtypes zullen de haartjes zachter lijken, terwijl de haartjes bij drogere huidtypes duidelijker zichtbaar zijn. Na 6 weken is de definitieve kleur goed zichtbaar. Het kan dat het na uw eerste sessie lijkt of de wenkbrauw oneven is, maar maak u geen zorgen, we perfectioneren dit bij de tweede sessie.
 • Hoelang heb ik plezier van permanente make-up?
  U heeft ongeveer één tot anderhalf jaar plezier van uw microblading behandeling. Dit verschilt per huid  en per persoon. Iedere huid reageert anders op het pigment wat betreft het vasthouden of afstoten ervan. De een heeft veel afstoot van het pigment, de ander haast niet. Donker pigment blijft langer zichtbaar dan licht pigment. Het soort huid, medicijngebruik en roken kunnen hierop van invloed zijn. Andere  factoren die hierop van invloed zijn, zijn o.a. blootstelling aan de zon, leeftijd, natuurlijke celvernieuwing van je huid en het frequent gebruik van chemische peelings. Als u de SPMU goed beschermt heeft u er langer plezier van.
 • Hoe vaak zijn top-ups nodig?

  Dit is per persoon afhankelijk. Het is moeilijk vooraf met zekerheid te zeggen, niemand is namelijk hetzelfde. We voeren ons werk bij iedereen hetzelfde uit. Sommige klant heeft maar één behandeling nodig en behaald een mooi resultaat. En een ander  pas na de 2e sessie (touch up dat binnen 6 a 8 weken plaatsvindt). In enkele situatie pakt het pigment niet optimal na de 2e sessie, in dit geval is een 3e touch up nodig (niet gratis).

  Een jaarlijkse touch-up is aan te raden om de wenkbrauw zo mooi mogelijk te houden. Het is uiteindelijk aan u om te besluiten wanneer u vindt dat het tijd is voor een top-up. Er zijn top-up opties mogelijk  van 6, 9 en 12 maanden. Wenkbrauwtattoos bij een wat vetter huidtype zullen sneller vervagen dan de tattoos bij een normale huidtype. Langdurige nazorg is noodzakelijk om uw SPMU wenkbrauwen zo lang mogelijk te behouden. Bescherm uw wenkbrauwen met een hoge zonnefactor.

 • Ik heb nog nooit een microblading behandeling gehad. Hoe gaat het in z'n werk?
  Alle nieuwe microblading behandelingen bestaan altijd uit 2 sessies. De 2e sessie is de gratis touch up en vindt plaats binnen 6 a 8 weken (boek tijdig deze 2e sessie in, na 8 weken vervalt namelijk uw gratis touch up). Soms is een 3e sessie nodig (deze is niet gratis), dat verschilt per persoon. Het vergt wat geduld voor een mooi resultaat. Het is namelijk nooit na één sessie goed. Pigmentlagen worden na iedere sessie opgebouwd.
 • Voor- en Nazorg

 • Nazorg Instructies Semi-Permanente Make-Up
  • Wees erop voorbereid dat de kleur direct na de behandeling aanzienlijk scherper en donkerder is. Dit zal verdwijnen en kan tot 50% lichter worden naarmate de huid geneest.
  • U kunt de volgende paar dagen de volgende symptomen ervaren die vaak voorkomen tijdens het genezingsproces: lichte zwelling, roodheid , milde gevoeligheid, jeuk in en rond het behandelgebied en droge schilferende huid (als gevolg van korstvorming)
  • Niet krabben, peuteren of pulken aan de pigmentatie.
  • Uw wenkbrauwen mogen voor 1 week niet nat worden.
  • Onderga geen huidverzorging treatment gedurende ten minste 10 dagen na de behandeling
  • Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen om infecties te voorkomen.
  • De eerste week na de behandeling geen sport, zwembad, sauna of zonnebank .
  • Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht.
  • Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de permanente make-up absoluut noodzakelijk.
  • De geschatte genezingstijd van een permanente make-up bedraagt 14 dg. De genezing kan worden verlengd als uw immuunsysteem wordt aangetast, of als u over het algemeen gestrest bent en slecht eet. In totaal heeft de huid maximaal 45 dagen nodig om compleet te herstellen.
  • Het is aan te raden 2-4 weken na de behandeling uit de zon te blijven. Bescherm uw wenkbrauwen door een hoed / cape / zonnebril te dragen.
  • Gebruik ook na de genezingstijd op uw PMU altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
  • Het is af te raden om Retinol houdende (Vit A) producten of peelings te gebruiken op de behandelde gebied gedurende 4 weken na de behandeling.
  • 2 weken na de behandeling mag u, indien nodig, brow make up gebruiken.
  • Gedurende 4 weken na de behandeling mag het behandelde gebied niet in contact komen met zeewater of zwembad water.
 • Voorzorg Instructies Semi-Permanente Make-Up
  • Geen alcohol en drugs 24 uur voorafgaand aan de behandeling
  • Niet sporten op de dag van de behandeling, in verband met de hitte en zweten. Hitte van het lichaam zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan en kan ervoor zorgen dat de kleur meer gaat vervagen. Het is aan te raden tot 3 dagen na de behandeling niet te intensief te sporten.
  • Geen zon/zonnebankkuur voor de behandeling. Pigmenten zullen donkerder genezen in een zongebruinde huid. Het is aan te raden 2-4 weken vóór de behandeling uit de zon te blijven en 2-4 weken na de behandeling.
  • Tijdens de menstruatie kan de behandeling iets gevoeliger zijn.
  • Het wordt aangeraden geen bloed verdunnende medicijnen in te nemen 24 uur voorafgaand aan de behandeling. Overleg altijd eerst met uw arts.
  • Geen aspirine, ibuprofen of naproxen innemen gedurende 2 dagen vóór en 2 dagen na de behandeling. Overleg altijd eerst met uw arts.
  • Geen wenkbrauw wax treatment ondergaan tenminste 48 uur vóór de behandeling: elektrolyse niet minder dan 5 dagen vóór de behandeling.
  • Geen koffie of thee drinken voor de behandeling.
  • Geen vitamine E (ook geen multi-vitaminen) innemen gedurende 2 dagen vóór en 2 dagen na de behandeling.
  • 2 paracetemol vlak voor de behandeling mag wel ingenomen worden.
  • Botox behandelingen moeten óf 4 weken voor, óf 4 weken na een wenkbrauwbehandeling uitgevoerd worden.
 • GGD VERGUNNINNG

  MaiStyle Beautysalon Haarlem voldoet aan de strenge hygiëneregels van het Ministerie van Volksgezondheid en is daarom in het bezit van verplichte vergunning van de GGD voor permanente make-up en heeft een vermelding op de website van http://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl.

  Dit betekent dat er strikt veilig en hygiënisch wordt gewerkt. Deze site wordt beheerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en het Landelijke Centrum Hygiëne van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

  MaiStyle